Over ons2018-05-17T11:39:10+00:00

De vestiging van Price & Pierce Fiber werd in november 2014 opgericht.

Dat was het moment waarop Price & Pierce de Europese oud papier activiteiten overnam van GP Harmon International en Jeroen de Vries tot algemeen directeur benoemde.

Het team van Price & Pierce Fiber combineert commerciële kracht met uitgebreide operationele en logistieke kennis van de oud papier branche.

Hoewel geen van de ondernemingen in de mondiale Price & Pierce-organisatie ervaring had in de oud papier branche, had de Nederlandse vestiging bij elkaar reeds 25 jaar ervaring daarin.

Japan Pulp and Paper Corporation Ltd, genoteerd aan de First Section van de beurs van Tokio, heeft aangekondigd dat haar doel is om de omzet te laten stijgen van USD 6 miljard in 2010 tot USD 10 miljard in 2020.

Dit is onze geschiedenis

Price & Pierce gaat terug tot 1869. In de beginfase hield Price & Pierce zich bezig met de verkoop van ruw en verzaagd hout vanuit de VS naar Rusland en het VK.

Vanaf 1924 had Price & Pierce vijftig jaar lang een notering aan de London Stock Exchange. Tussen de jaren ’50 en ’80 was het een van de aandeelhouders van het Russian Wood Agency in het VK.

Price & Pierce was ook tientallen jaren het belangrijkste pulpagentschap in het VK en Europa; in 1984 werd het bedrijf verkocht aan het Amerikaanse Sears World Trade.

In 1998 werd de Finse NV M-Real Corporation eigenaar van het bedrijf en in 2004 verwierf Gould Paper Corporation Price & Pierce.

In 2010 maakte Gould Paper Corporation bekend dat het een belang van 51% aan Japan Pulp & Paper zou verkopen. In april 2015 kocht Japan Pulp & Paper Corporation Ltd de resterende 49% van de aandelen.

Neem contact met ons op!

Wij horen heel graag van u. Als u vragen hebt, neem dan direct contact met ons op bij Price & Pierce Fiber.

Vraag naar de mogelijkheden bij onze account managers